Gå till huvudinnehåll

Fantastiska MagniLink AIR – nu är den här!


Trådlöst och kombinerbart läskamerasystem som kan anpassas efter behov

Nu finns nya MagniLink AIR som öppnar mängder av nya möjligheter. Själva grundpelaren i MagniLink AIR är vår MagniLink programvara som används på en dator (PC och Mac) eller på en kontroll- och styrenhet om du inte har tillgång till en dator. Hit ansluts sedan olika typer av trådlösa eller trådbundna kameror och andra tillbehör som du kan kombinera på olika sätt. På så sätt kan MagniLink AIR anpassas efter varje användares unika behov. Hur du än väljer att utforma systemet får du alltid tillgång till mängder av användbara funktioner som underlättar vardagen och skapar nya möjligheter.
 

Så är systemet uppbyggt:

Systemöversikt MagniLink AIR
För utförligare systemöversikt läs på www.lvi.se/catalog/products/magnilink-air-systemoversikt

 

Flexibelt system

MagniLink AIR är ett flexibelt system som underlättar vardagen för användare med synnedsättning. Kamerorna är motoriserade och styrs från mjukvaran via muspekaren, tangentbordet eller från en extern kontrollpanel. Genom att dela skärmen mellan bild från avståndskamera och läskamera kan användaren lättare ta del av samma information som sina fullt seende kamrater, vilket ökar både delaktighet och självständighet.


MagniLink AIR Uno

MagniLink AIR Uno är en trådlös kamera som kan användas både som läs- och avståndskamera. Kameran fästs normalt i ett undertak, men kan även fästas i ett vanligt tak. Enheten kan användas enskilt, men för bilddelning mellan flera kameror kan den också kombineras med avståndskameran MagniLink AIR Distance eller en MagniLink läskamera, som exempelvis MagniLink S Premium 2 eller MagniLink PRO.

 

Bilden visar ett klassrum med elever där kameran MagniLink AIR Uno är inställd i avståndsläge - riktad mot läraren vid tavlan.

 


MagniLink AIR Duo

MagniLink AIR Duo är ett trådlöst tvåkamerasystem där den ena kameran används som läskamera och den andra som avståndskamera. Systemet fästs normalt i ett undertak, men kan även fästas i ett vanligt tak.

 

Bilden visar ett klassrum med elever där tvåkamerasystemet MagniLink AIR Duo använder avståndskameran riktad mot läraren vid tavlan och närkameran riktad mot den synskadade elevens bok på bordet.

 


MagniLink AIR Distance

MagniLink AIR Distance är en kabelansluten avståndskamera som finns i varianter med bordsfäste, väggfäste eller takfäste. Enheten kan användas fristående eller tillsammans med MagniLink AIR Uno eller en MagniLink läskamera.

 

Två bilder som visar hur en synskadad elev i klassrummet ser två bilder på sin skärm, en från avståndskameran MagniLink AIR Distance som visar kartan på tavlan och en från läskameran som visar bild ur läroboken.

 

MagniLink Framegrabber (tillbehör till MagniLink Air Uno och Duo)

Enheten fångar upp bilden från en extern bildkälla, som exemelvis en projektor eller en smartboard, vilket underlättar vid visning av presentationer. Personen med nedsatt syn kan med andra ord se presentationen direkt på sin egen skärm och t ex förstora och ändra kontrast i den visade bilden.
 

Läs mer om de olika möjligheterna med MagniLink AIR och upptäck våra övriga tillbehör som ytterligare förenklar användningen av systemet på www.lvi.se/catalog/groups/magnilink-air.