Gå till huvudinnehåll


LVI:s hemsida är skapad för att vara tillgänglig för personer med synnedsättning. Hemsidan har därmed följt riktlinjer för tillgänglighet, noggrant blivit testad och är öppen för feedback.
 

Textstorlek

Vi har implementerat möjligheten att ändra mellan tre olika textstorlekar (standard, stor, större) för att underlätta för personer som inte använder skärmförstoringsprogram. Det finns även möjlighet att göra dessa ändringar direkt med din webbläsare. För att zooma hela sidan och inte enbart texten, håll ned Ctrl och tryck på plus (+) eller minus (-) för att öka respektive minska förstoringen, eller rotera med scrollhjulet på din datormus. För Macintosh, använd Cmd tangenten och tryck på (+) eller (-) för att snabbt ändra på teckenstorleken.
 

Färger

Personer med olika typer av synnedsättning har lättare för att läsa vissa färgkombinationer än andra. Denna hemsida stödjer tre olika färgscheman: standard, vitt på svart och svart på vitt. Välj den färgkombination som passar dig bäst i menyn och alla sidor på LVI: s hemsida kommer att visas med den valda färgkombinationen. Hemsidan är designad med tanke på enhetlighet. Har du lärt sig att hitta på en sida, så bör du kunna hitta informationen på liknande vis på de andra sidorna.
 

Enhetlighet

 

  • Hemsidan har en huvudmeny överst på sidan. Välj en av länkarna och du kommer till detta område på hemsidan.

  • Produkter hittar du under länken produkter, vilken har flera underrubriker där produkterna är organiserade efter typ av produkt.

  • Den huvudsakliga informationen börjar vanligtvis vid första eller andra rubriken på sidan. Denna nås snabbast genom att navigera mellan rubriker, eller välja rubrik från rubriklistan i ditt skärmläsningsprogram.

  • Många länkar har titlar som ger en längre förklaring av vart länken leder. Du kan få denna förklaring uppläst genom att anpassa din skärmläsare att läsa Alt-texter. Du kan också flytta musen över en länk och beskrivningen visas i en pop up-ruta.
     

Webbläsare

För att sidan ska se ut och fungera på bästa sätt rekommenderar vi att du använder dig av den senaste versionen av webbläsaren Firefox eller Google Chrome.

 

Feedback

LVI, Low Vision International, är alltid intresserade av att öka tillgängligheten på denna sida. Om du har förslag på hur vi kan förbättra hemsidan för att passa dina behov, var vänlig och skicka oss din feedback. Kontakta webmaster på LVI Low Vision International. 

 

Integritetspolicy

Hemsidan är gjord i programmet WM3 som tillhandahålls av vår webbleverantör. Läs integritetspolicyn för WM3 här.