Historik

Visuella hjälpmedel för alla behov

Low Vision International strävar efter att göra varje dag enklare för personer med synnedsättning.

 

Från då till nu

År 1972 utvecklade Bernt Mannesson den första svenska läskameran: MagniVision. Som ett resultat av denna utveckling hjälpte han till att starta LVI Low Vision International 1978.


I mitten av åttiotalet gjorde LVI sitt första internationella språng genom att dotterbolag grundades, till exempel i Norge och kort därefter i Danmark. Utvecklingen togs ytterligare ett steg med produktionen av det första färgsystemet MagniLink 609. Än idag används namnet MagniLink som varumärke för alla våra produkter.


År 1997 blev Olle Lindquist VD. Ungefär samtidigt blev Low Vision International certifierat enligt ISO 9001: 2000 för sitt kvalitetshanteringssystem och ISO 14001 för miljöledning. LVI var det första företaget i branschen som fick en sådan certifiering.


2009 utsågs Erik Bondemark till ny VD för LVI Low Vision International. Erik Bondemark ersatte Olle Lindquist, som sedan dess är kvar i styrelsen.


Under åren har företaget växt väsentligt och blivit mer erkänt både nationellt och internationellt. LVI har idag dotterbolag, inte bara i Norge och Danmark utan även i Schweiz, Tyskland och USA. Företagskoncernen har cirka 60 anställda. Precis som tidigare sker all utveckling och produktion i Sverige. 


Under 2018 firar Low Vision International 40 år i branschen och vi ser fram emot många intressanta år framöver, med strävan att göra varje dag lättare för personer med nedsatt syn.