Gå till huvudinnehåll

Historik, från då till nu

Visuella hjälpmedel för alla behov

LVI Low Vision International strävar efter att göra varje dag enklare för personer med synnedsättning. Genom att erbjuda riktigt bra produkter förenklar och möjliggörs ett aktivt liv för synskadade världen över. Vi satsar mer resurser än någonsin på att fortsätta ta fram intelligenta produkter i världsklass. Enkelhet är ledstjärna i allt vi utvecklar. Det ska vara enkelt att förstå och använda våra produkter oberoende av hur komplexa de är på insidan.

Från då till nu

År 1972 utvecklade Bernt Mannesson den första svenska läskameran: MagniVision. Som ett resultat av denna utveckling hjälpte han till att starta LVI Low Vision International 1978.


I mitten av åttiotalet gjorde LVI sitt första internationella språng genom att dotterbolag grundades, till exempel i Norge och kort därefter i Danmark. Utvecklingen togs ytterligare ett steg med produktionen av det första färgsystemet MagniLink 609. Än idag används namnet MagniLink som varumärke för alla våra produkter.


I slutet av nittiotalet blev LVI Low Vision International certifierat enligt ISO 9001: 2000 för sitt kvalitetshanteringssystem och ISO 14001 för miljöledning. LVI var det första företaget i branschen som fick en sådan certifiering.


Under åren har företaget växt väsentligt och blivit mer erkänt både nationellt och internationellt. LVI har idag dotterbolag, inte bara i Norge och Danmark utan även i Schweiz, Tyskland, Frankrike och USA. Företagskoncernen har cirka 60 anställda. Precis som tidigare sker all utveckling och produktion i Sverige. 


Under 2018 firade LVI Low Vision International 40 år i branschen och vi ser fram emot många intressanta år framöver, med strävan att göra varje dag lättare för personer med nedsatt syn.