Gå till huvudinnehåll

Arbetsplatsanpassningar, små som stora, gör skillnad för den enskilde individen!

 

En man sitter vid sin arbetsplats där han har den förstorande läskameran MagniLink Pro som hjälpmedel för att se förstorad text på sin skärm.


Helhetsperspektiv och smidighet

På LVI har vi en stor samlad kompetens kring hjälpmedel, utbildning och anpassningar i såväl studie- som arbetssituationer. Därför kan vi erbjuda alltifrån punktinsatser till helhetslösningar där vi hjälper till med allt från start till mål. Detta är en smidig lösning, då bara en leverantör behövs.

Att vi samtidigt är tillverkare innebär unika möjligheter att möta användarnas behov, eftersom vi också har möjlighet att gå in och anpassa våra produkter.
 

Flexibla lösningar

LVI kan offerera såväl paketlösningar för större insatser med utredning, hjälpmedel och utbildning som mindre utbildningsinsatser. Vi är flexibla och lyhörda för era önskemål. 

 

I vårt produktsortiment har vi många olika hjälpmedel att erbjuda – och hittar vi inte rätt där, kan vi även offerera andra hjälpmedel. Det kan också finnas möjlighet att under kortare perioder, t ex i samband med praktik och arbetsprövning, hyra hjälpmedel av oss. Exempel på produkter i vårt sortiment är:

 

Två bilder där den ena visar en grupp människor som har möte där en av personerna har en dator kopplad till en läskamera. Den andra bilden visar en kvinna arbetandes i en reception som har datorer kopplade till en läskamera.


Konkret exempel på vad vi kan erbjuda

Patrick Jutqvist drabbades av en ögonsjukdom mitt i livet. LVI anlitades för att hjälpa till med att anpassa Patricks arbetsplats så att han kan fortsätta arbeta, trots sin nedsatta syn. Patrick har nu följande hjälpmedel på sin arbetsplats:
 

  • Läskamera med splitfunktion, kopplad till dator

  • ZoomText mjukvara med skärmförstoring

  • Tangentbord anpassat för personer med nedsatt syn

  • Handhållet, elektroniskt förstoringsglas

  • Arbetsplatsbelysning


 

Bild på en man som sitter och skriver på ett tangentbord och ser förstorad text på sin datorskärm.

 

Läs mer om hur processen kan se ut för en komplett arbetsplatsanpassning där vi hjälper till med allt från utredning till hjälpmedel och utbildning.

lvi.se/langre-kundreferenser kan du ta del av hur vi exempelvis har hjälpt Albin, Magdalena och Johan med arbetsplatsanpassningar. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer! 

Kollage av tre bilder på Albin, Magdalena och Johan som vi hjälpt med arbetsplatsanpassningar.


Möjlighet till ekonomiskt stöd från Försäkringskassan

Har man behov av synhjälpmedel för att klara av sin arbetssituation kan man få ekonomiskt stöd för detta genom Försäkringskassan. Det gäller inte bara för själva synhjälpmedlet, utan även för den inledande utredningen där man tillsammans kommer fram till vilket synhjälpmedel som passar bäst. Mer information och formulär för ansökan om bidrag finns hos Försäkringskassan.
 

Till Försäkringskassans webbsida där du kan ansöka om bidrag för arbetshjälpmedel.