Gå till huvudinnehåll

– Läskameran är det bästa som hänt mig!

 

Vi ringer upp Sören Forslund i Kungsör, en av våra många användare som sedan lite mer än ett års tid har en MagniLink läskamera i sin bostad, närmare bestämt en Magnilink Vision Basic. När vi ringer frågar vi om vi stör, men det försäkras vi om att vi inte gör: -Nej, jag sitter faktiskt i detta nu och läser om Big Bang med min läskamera, säger Sören glatt. 


– Läskameran är det bästa som hänt mig, säger Sören. Den är ett synhjälpmedel som han använder till att läsa böcker och tidningar - och faktiskt också för att lära sig latin. -Jag har lätt för språk och tänkte att jag lika gärna kan lära mig latin. Jag brukar skämtsamt säga att jag närmar mig åldern då det snart är dags att hälsa på Sankte Per och jag är inte säker på att han kan svenska, skojar Sören.


Hur påverkar då läskameran hans vardag?

– Väsentligt! Utbrister Sören genast. – Jag kan inte längre läsa vanlig text i tidningar eller böcker på grund av ett fel i Gula fläcken som gör att bokstäverna hoppar hit och dit, men med läskameran så går det galant.


Vi avslutar med att fråga om han kan rekommendera LVls produkter?

Svaret kommer direkt:
– Utan tvekan! Kontakten med LVI har fungerat helt enligt förväntan, även om några besök fick skjutas upp på grund av pandemin, men kontakten har bara varit positiv och läskameran har verkligen underlättat min vardag, avslutar Sören.  

 

Läs mer om olika varianter av MagniLink Vision