Gå till huvudinnehåll

ZoomText 10.1 för Windows 8 är här!


ZoomText 10.1 för Windows 8 har nu släppts i en engelskspråkig version. Den svenska versionen får vi vänta på ytterligare, preliminärt ett par veckor, men den som redan nu vill beställa en engelsk version kommer att kunna uppdatera till den svenska utan kostnad. Genom en inställning i programmet kan detta dessutom ske automatiskt.

 

Zoomtext 10.1 erbjuder full support för Windows 8, inklusive stöd för touch screen-enheter. ZoomText följer med när du pekar, drar och sveper dig fram genom applikationerna på din Windows 8-enhet. Dessutom når du centrala ZoomText-funktioner direkt genom att använda gester.

Alla som köpt ZoomText 10 från och med den 15 juli erbjuds gratis uppgradering till ZoomText 10.1. 

Notera att AiSquared nu också uppdaterat hanteringen av nya versioner. Kort innebär detta att man numera skiljer på små och stora uppgraderingar. Versioner som får nytt versionsnummer efter punkten räknas som små uppgraderingar medan ett nytt versionsnummer före punkten på motsvarande sätt innebär en stor uppgradering. Det kommer alltså att vara billigare med en mindre uppgradering jämfört med en större.

Värt att veta är också att ZoomText 10.1 än så länge saknar stöd för läskameror. Rent praktiskt betyder det att man inte kan dela skärmen mellan ZoomText 10.1 och MagniLink S i Windows 8. Detta kan man dock tillfälligt lösa genom att avaktivera ZoomText innan man växlar över - eller använder Alt +Tab för att hoppa till - kamerafönstret. Alternativt kan man arbeta med programmen på två separata bildskärmar. 

Till sist meddelar ZoomText att man kommer att skilja på ZoomText 10.1 för Windows 8 och för övriga Windows-versioner. Den som köper ZoomText 10.1 får alltså två versioner av programmet – en för Windows 8 och ytterligare en för övriga Windowsversioner.

Läs mer om ZoomText 10.1 på AiSquareds webbplats här >>