Gå till huvudinnehåll

World Braille Day


 

Idag vill vi passa på att önska god fortsättning på det nya året och uppmärksamma att det är World Braille Day. Det är en dag som firas varje år den 4 januari, på Louis Brailles födelsedag – mannen som uppfann brailleskriften! Louis Braille föddes 1809 i Frankrike och blev blind efter en olycka redan som barn. Vid endast 15 års ålder skapade han det system som vi idag känner som braille. Under årens lopp har brailleskriften utvecklats för att göra den enklare att använda och idag används braille av blinda och personer med synnedsättning över hela världen!

 

World Braille Day är en påminnelse om vikten av oberoende och tillgänglighet för blinda och personer med synnedsättning!


På LVI erbjuder vi flera olika Braille-produkter och dagen till ära presenterar vi punktdisplayen QBraille XL:  
 

QBraille XL

QBraille XL är en punktdisplay som utöver punktcellerna även kombinerar ett Perkins tangentbord med funktionstangenterna från ett vanligt QWERTY tangentbord. Detta gör att användaren kan göra all inmatning och styrning från punktdisplayen och behovet av ett vanligt tangentbord minskar.

QBraille XL är en punktdisplay med 40 celler och är kompatibel med PC, Mac, iOS och Android. Enheten stöder en USB- och sex samtidiga Bluetooth-anslutningar och är kompatibel med alla vanliga skärmläsare som Jaws, NVDA och SuperNova. 

Utöver sin funktion som punktdisplay har QBraille XL även ett antal inbyggda program installerade, nämligen Anteckningar, Kalender, Alarm, Kalkylator, Klocka, Stoppur, Nedräkningstimer och Daisy-läsare. 

Läs mer om QBraille XL och alla smarta funktioner här.

 

QBraille XL hjälper gravt synskadade och blinda till en självständigare vardag.

 

Vi erbjuder även andra brailleprodukter som exempelvis punktskrivare, punktdisplayer och anteckningshjälpmedel av olika slag - här hittar du hela vårt braillesortiment!