Gå till huvudinnehåll

Två läskameror för alla slags skolmiljöer


Två smarta läskameror som passar lika bra i skolan som vid distansundervisning:
 

MagniLink TAB och MagniLink S


I dessa annorlunda tider där många elever har distansundervisning vill vi lyfta fram våra läskameralösningar som passar lika bra i skolan som vid just distansundervisning. Vi har exempelvis vårt nyaste portabla system MagniLink TAB baserat på läsplatta och läskameran MagniLink S som kan användas tillsammans med Mac, Chromebook och Windowsbaserade datorer. Vi kan ge personer med synnedsättning den optimala lösningen oavsett vilken studiemiljö de befinner sig i!
 

MagniLink TAB – idealisk för lärande i alla miljöer
 

Kollage där ena bilden visar elev som tittar på skärmen hos MagniLink TAB där förstorad text syns. Den andra bilden visar eleven i klassrummet när han använder MagniLink TABs avståndskamera.

MagniLink TAB är ett portabelt läskamerasystem baserat på en läsplatta, modell Microsoft Surface Pro, som ger tillgång till allt du kan tänka dig – läsning, avståndsvisning, OCR-bearbetning med text till tal-funktion och alla vanliga datorapplikationer. Den kompletta lösningen gör det möjligt för elever att effektivt ansluta och kommunicera med andra. MagniLink TAB har dessutom mycket hög prestanda samtidigt som den är enkel att använda, extremt flexibel och dessutom enkel att fälla ihop och bära med sig. MagniLink TAB ger maximala möjligheter och är helt enkelt perfekt för lärande i såväl skol- som hemmiljö. 

 • Använd den inbyggda kameran för exempelvis läsning eller den högkvalitativa externa kameran för att se både på avstånd och nära håll.
 • Det finns olika sätt att styra enheten, exempelvis via pekskärmens funktionsknappar anpassade för personer med synnedsättning eller med fingerrörelser på skärmen.
 • Lyssna till din text med den inbyggda OCR- och Text-till-tal-funktionen.
 • Anslut till dina nätverk via WiFi och till andra praktiska tillbehör via Bluetooth.
 • MagniLink TAB är lätt, hopfällbar samt väldigt enkel och snabb att starta upp. Idealisk för användning i klassrummet, i hemmet, på arbetsplatsen eller varje gång du behöver vara mobil.
   

Se videon om MagniLink TAB (på engelska)
Läs mer om MagniLink TABMagniLink S Premium 2 – perfekt komplement till dig som redan har en dator
 

Kollage där ena bilden visar två flickor som sitter i bänkarna i klassrummet och arbetar. Den ena eleven använder dator och MagniLink S Premium 2. Den andra bilden visar hur en elev använder avståndskameran för att se vad läraren skriver på tavlan.


Läskameran MagniLink S Premium 2 är extremt flexibel:

 • Välj att ansluta till PC med Windows, Mac OS och Crome OS eller direkt till en skärm. Gör det enkelt för eleven med distansundervisning att arbeta online och interagera med sina klasskamrater och lärare.
 • För PC och Mac kan du välja till TTS (Text To Speech) som ett alternativ. Då kan du få texten uppläst samtidigt som du läser vilket ger ökad läsförståelse och uthållighet i läsandet. 
 • Har du en Chromebook får du tillgång till en OCR-funktion som OCR-behandlar och läser upp texten högt. Just nu erbjuder vi OCR-funktionen till Chromebook utan extra kostnad! 
 • Lätt att fälla ihop och flytta och precis lika lätt att sätta upp igen.
 • Lätt att använda för läsning på nära håll och på avstånd för att se lärare, tavla m.m.
 • Som tillbehör finns det flera smarta dockningsstationer som förvandlar systemet till en mer stationär läskamera när behovet finns. Kan t.ex. vara bra i hemmet.
  ​​​​​​​

Se videon om MagniLink S Premium 2 (på engelska)
Läs mer om MagniLink S Premium 2