Gå till huvudinnehåll

Tillbaka till skolan - synhjälpmedel för studenter


Nytt läsår, nya möjligheter till smarta synhjälpmedel!

 

Nu stundar ett nytt läsår med nya möjligheter och vi vill passa på att lyfta fram våra läskameralösningar för skolmiljö. Det finns massor av möjligheter och vi kan ge personer med synnedsättning den optimala lösningen för just den studiemiljö som de befinner sig i! Nedan presenterar vi ett urval av våra lösningar. 
 

Nyhet! MagniLink WifiCam – trådlös lösning för iPad

Två bilder på MagniLink WifiCam. En som visar enheten utan iPad och en med en iPad i ett klassrum.

 

MagniLink WifiCam är en helt ny allt-i-ett-lösning som bekvämt ansluts direkt till  en iPad. Funktionerna i appen känns igen från våra andra mjukvaror och ger användaren massor av möjligheter till en effektiv skoldag. Mer information kommer inom kort! 

 

MagniLink AIR – perfekt i klassrummet

Två bilder där den ena visar takmonterad MagniLink AIR Uno i klassrummet och den andra visar MagniLink AIR Duo i klassrummet.

 

MagniLink AIR Uno är en trådlös, motoriserad, takmonterad kamera som kan användas både som läs- och avståndskamera och är ett effektivt hjälpmedel för exempelvis skolelever med nedsatt syn. Användaren styr enkelt den motoriserade kameran för att titta på det som önskas. Med avståndsläget ser eleven exempelvis vad läraren gör framme vid tavlan och med läsläget kan eleven läsa i sina skolböcker eller utforska olika objekt. För den som önskar separat avstånds- och läskamera finns alternativet MagniLink AIR Duo som innehåller två kameror. 

 

Läs mer om produktfamiljen MagniLink AIR!

 

MagniLink TAB – idealisk i alla miljöer

Kollage där ena bilden visar elev som tittar på skärmen hos MagniLink TAB där förstorad text syns. Den andra bilden visar eleven i klassrummet när han använder MagniLink TABs avståndskamera.

 

MagniLink TAB är ett portabelt läskamerasystem baserat på en läsplatta, modell Microsoft Surface Pro, som ger tillgång till allt du kan tänka dig – läsning, avståndsvisning, OCR-bearbetning med text till tal-funktion och alla vanliga datorapplikationer.

 

Se videon om MagniLink TAB (på engelska)
Läs mer om MagniLink TAB


MagniLink S Premium 2 – perfekt för dig som redan har en dator

Kollage där ena bilden visar två flickor som sitter i bänkarna i klassrummet och arbetar. Den ena eleven använder dator och MagniLink S Premium 2. Den andra bilden visar hur en elev använder avståndskameran för att se vad läraren skriver på tavlan.

 

Läskameran MagniLink S Premium 2 är extremt flexibel:

  • Välj att ansluta till PC med Windows, Mac OS och Crome OS eller direkt till en skärm. Gör det enkelt att arbeta online och interagera med klasskamrater och lärare.
  • Lätt att använda för läsning på nära håll och på avstånd för att se lärare, tavla m.m.
  • Lätt att fälla ihop och flytta och precis lika lätt att sätta upp igen.
  • Det finns flera smarta tillbehör, bland annat OCR/Text-till-tal-funktion och olika docknings-stationer som förvandlar systemet till en mer stationär läskamera när behovet finns. 


Se videon om MagniLink S Premium 2 (på engelska)
Läs mer om MagniLink S Premium 2


MagniLink ZIP Premium – en suverän lösning även för de yngsta

Två bilder där den ena visar en synskadad pojke som använder avståndskameran på en MagniLink Zip i klassrummet. Den andra bilden visar tre elever och hur pojken ser kartor förstorade på sin Zip-skärm.

 

  • Hopfällbar läskamera med 13" eller 17" skärm med utmärkt bildkvalitet.
  • Med eller utan läsbord. För maximal flexibilitet finns även ett dockningsbart läsbord.
  • Flexibel inställning av skärm för anpassning även till små barn.
  • Inbyggd avståndskamera.
  • Batteri finns som tillval för att underlätta förflyttning och användning på olika platser.

 

Läs mer om de olika versionerna av MagniLink Zip Premium

 

MagniLink Pro – utmärkt även i skolan

Bild som visar en kvinnlig elev som använder dator och MagniLink Pro för att se vad läraren skriver på tavlan i klassrummet.

 

För de elever i skolan som är i behov av en fast arbetsplats vill vi förutom MagniLink AIR även lyfta fram MagniLink Pro som går att komplettera med avståndskameran MagniLink AIR Distance. Detta gör det möjligt att växla och dela bilden på skärmen mellan läskamera, avståndskamera och dator (PC/Mac/Chromebook). Perfekt i såväl skol- som arbetsmiljö!

 

Läs mer om MagniLink Pro