Gå till huvudinnehåll

QBraille XL - punktdisplay med hybridtangentbord!


Till vår stora glädje kan vi presentera ännu en medlem av HIMS Braille-familjen. QBraille XL är en helt ny punktdisplay som utöver punktcellerna även kombinerar ett Perkins tangentbord med funktionstangenterna från ett vanligt QWERTY tangentbord. Detta gör att användaren kan göra all inmatning och styrning från punktdisplayen och behovet av ett vanligt tangentbord minskar. Exempelvis kan alla program stängas med Alt+F4 och det går att växla mellan olika aktiva dokument med Alt+Tab.  

Bild på QBraille XL

Flexibel och mångsidig

QBraille XL är en punktdisplay med 40 celler. Samtidigt gör den det lättare än någonsin att utföra flera uppgifter. QBraille är kompatibel med PC, Mac, iOS och Android samt stöder en USB- och sex samtidiga Bluetooth-anslutningar för omedelbar punktskrift till och från användarens alla enheter (t.ex. dator, smarttelefon eller surfplatta) med en enda knapptryckning. QBraille XL är kompatibel med alla vanliga skärmläsare som Jaws, NVDA och SuperNova. 

Två bilder. Den ena visar en tjej som sitter med QBraille i knät. Den andra visar närbild på produkten.


Inbyggda program och väska 

Utöver sin funktion som punktdisplay har QBraille XL även ett antal inbyggda program installerade, nämligen Anteckningar, Kalender, Alarm, Kalkylator, Klocka, Stoppur, Nedräkningstimer och Daisy-läsare. QBraille XL har SD-kortplats, laddas via en USB-C-port samt levereras med en praktisk väska. Upptäck QBraille XL med fantastiska funktioner för enklare datoranvändning än någonsin tidigare.

För mer information, kontakta Emil Jansson på telefon 0470-72 77 13 eller via e-post till emil.jansson@lvi.se.

Läs mer om QBraille XL