Gå till huvudinnehåll

Punktskrift till frukost?


 

Javisst, för under hösten har Synskadades Riksförbund tillsammans med Arla bedrivit en nationell kampanj där de ger fakta om punktskrift på vissa av Arlas mjölk- och filmjölksförpackningar – ett bra sätt att på bred front upplysa om ämnet! Budskapet riktar sig främst till barn och unga mellan 10-14 år, visar att vi alla är olika och väcker förhoppningsvis nyfikenhet kring punktskrift och dess betydelse för synskadade.

 

Kollage av tre bilder. På bild ett är det tre mjölkpaket som visar att de har information om punktskrift på baksidorna. Den andra bilden visar kaffe och frukostmacka. Den tredje bilden visar texten trevlig helg, skrivet med punktskrift.

Kopplat till kampanjen är punktskolan.se där man kan lära sig grunderna i punktskrift, spela punktquiz eller beställa utbildningsmaterial om punktskrift att använda i skolan. Missa inte heller punktskriftsgeneratorn som översätter vanlig text till punktskrift.

 

På LVI erbjuder vi flera olika produkter för punktskrift som exempelvis punktskrivare, punktdisplayer och anteckningshjälpmedel av olika slag - här hittar du hela vårt sortiment!