Gå till huvudinnehåll

Ny VD för LVI


 


Erik Bondemark, 45, har utsetts till ny VD för LVI Low Vision International och tillträdde den 3 augusti 2009. Erik efterträder Olle Lindquist, som kvarstår som styrelseledamot. 


Erik har en civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola och hans senaste position var VD för ett större möbelföretag. Han ser nu fram emot nya utmaningar. 

– Jag ser med glädje fram emot att leda och vidareutveckla LVI´s verksamhet, tillsammans med alla kompetenta medarbetare, säger Erik. Vi har många utmaningar framför oss, men med de senaste årens positiva resultat och LVI´s samlade expertis, ser vi framtiden med tillförsikt. 

Både Erik och Olle betonar vikten av kontinuitet och de har tillsammans under augusti månad haft ett gediget överlämningsarbete. Erik har även diskuterat företaget och dess produkter tillsammans med ledningsgruppen, dotterbolag och övriga medarbetare för att skapa sig en bild över verksamheten. Han är imponerad över den välbyggda försäljningsorganisationen och ser det som en strategisk fråga att utveckla distributionsnätverket ytterligare. Ett annat primärt mål är att ha en hög takt på den tekniska utvecklingen. 

– Jag har personligen fått vara med och utveckla LVI till en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel, och nu kommer Erik föra LVI framåt ytterligare. Jag kommer att fortsätta mitt stöd för LVI, bland annat genom min roll som styrelseledamot, berättar Olle som i slutet av augusti går i pension och överlämnar företaget i Eriks händer.