Gå till huvudinnehåll

Ny produkt i sortimentet - BuzzClip


Käpp är ett hjälpmedel för den som är blind men det kan vara svårt att upptäcka saker i ansiktshöjd, t.ex. skyltar, trädgrenar och stolpar. Här kan BuzzClip vara till stor hjälp då den ger viktigt skydd mot huvud och överkropp. Den kan enkelt hållas eller fästas på många former av kläder, vilket gör den till en mångsidig och användbar enhet.

 

Kollage av tre bilder. Bild 1 visar en dam som har BuzzClip fastsatt i ringningen på tröjan. Bild 2 visar BuzzClip fastsatt på ärmen. Bild 3 visar närbild av BuzzClip.

 

BuzzClip kan liknas vid en bils backsensor och har en sensor som använder ultraljud för att upptäcka hinder framför och snett åt sidan. Enheten fästs t.ex. på användarens T-shirt, skjorta eller jacka och avståndet kan ställas in på 1, 2 eller 3 m. BuzzClip ger ifrån sig vibrationer när användaren närmar sig något som är i vägen, och ju närmare ett föremål man kommer desto snabbare vibrationer. Med BuzzClip som skyddande ”öga” ökar tryggheten hos användaren och risken för skador minskar!

 

Illustration av blind man som går med käpp och hund samt ringar som visar på vilket avstånd BuzzClip känner av saker.

 

Om BuzzClip är påslagen räcker batteriet i ca 10 timmar och det går att ladda med en vanlig micro-USB-sladd. 


Pris BuzzClip: 2 990 kr exklusive moms.


Läs mer om BuzzClip