Gå till huvudinnehåll

Nu lanserar vi Cirrus - den lätta, ergonomiska teknikkäppen!


Den teknikkäpp som under många år varit under utveckling ledd av Örjan Nordell finns nu klar för försäljning!

 

Käppen har fått namnet Cirrus (fjädermoln), en direkt koppling till käppens låga vikt, och kommer att säljas och distribueras av LVI Low Vision International.


Käppen har utvecklats under ledning av Örjan Nordell, som själv är en flitig käppanvändare. Under 2015/2016 har ett antal syncentraler deltagit i tester av käppen och synpunkter som inkom under dessa tester har legat till grund för justeringar inför den nu lanserade färdiga produkten.

Stort fokus för den nya teknikkäppen ligger på ergonomi

Materialvalen och konstruktionen leder till att den är extremt lätt, men ändå stabil och hållbar. Den låga vikten gör käppen mycket lämplig för personer som går mycket med sin käpp samt för personer som har problem med värk och belastning.


Det ergonomiska handtaget är utformat för att ligga skönt i handen även vid långvarig användning. Låsmekanismen är konstruerad för att man enkelt ska få grepp och är utanpåliggande för att undvika smutsansamling inuti käppen.


En helt unik detalj är doppskon som är specialtillverkad för att vara mycket lätt, precis som käppen i helhet. Den är 30 mm i diameter och överdragen med en unik hårdmetallbeläggning, vilket ger en extremt lång livslängd.


Käppen finns nu vid lansering tillgänglig i längderna 140 cm samt 120 cm. Löpande kommer sortimentet utökas med ytterligare längder.


Artikelnummer:
CIRRUS-120 (120cm), 3.996 kr ex moms
CIRRUS-140 (140cm), 3.996 kr ex moms

 

BIldkollage där man ur olika vinklar ser en blind man som går med teknikkäppen Cirrus.