Gå till huvudinnehåll

Hjälpmedelsdagen – Radio Kronoberg på besök!


Visste du att var sjunde person i Sverige har behov av ett hjälpmedel?

 

Idag, den 23 september, uppmärksammas nationella hjälpmedelsdagen med syfte att sprida kunskap om hjälpmedel och deras betydelse. Var sjunde person i Sverige har behov av någon form av hjälpmedel för att få vardagen att fungera så bra som möjligt och hjälpmedel ger i många fall ökad livskvalitet och självständighet för såväl användare som närstående.
 

LVI erbjuder synhjälpmedel

LVI Low Vision International grundades 1978 och är en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel. Vi arbetar för att göra varde dag enklare för personer med synnedsättning. LVI utvecklar, producerar och säljer synhjälpmedel och produkterna är framtagna för att vara enkla att använda med höga krav på tillförlitlighet och servicevänlighet. Huvudkontoret ligger i Växjö och vi har dotterbolag i Danmark, Norge, Schweiz, Tyskland och USA. All utveckling och tillverkning sker vid huvudkontoret och produkterna säljs under det registrerade varumärket MagniLink. 

 

Två bilder som visar Radio Kronobergs reporter på besök hos LVI. Hon visas runt av Petter Helge och Henrik Blomdahl.

 

Dagen till ära har Julia Rindhagen från Sveriges Radio, P4 Kronoberg varit på besök och intervjuat vd Henrik Blomdahl och marknads- och försäljningschef Petter Helge. Lyssna gärna på reportaget genom att klicka här eller på den länkade bilden nedan! Inslaget börjar 9 min och 37 sek in i programmet.

 

Bild på Radio Kronobergs logotype och länk till reportaget hos LVI som börjar 09:37 in i radioprogrammet.