Gå till huvudinnehåll

MagniLink Vision - vinnare av designpriset red dot award


 

Nu är det klart, LVI Low Vision International fick den eftertraktade utmärkelsen Red Dot Award!  Detta är en av de mest kända internationella utmärkelserna inom produktdesign.  

BIld på symbolen, en rund genomskinlig boll med röda ränder, för reddot design award.

Red Dot Award utfärdades av en jury med respekterade experter och LVI tilldelades utmärkelsen för produkten MagniLink Vision i klassen medicintekniska produkter. I år medverkade designers och företag från 60 länder och 4443 produkter ansökte om utmärkelsen inom området produktdesign.

 

LVI Low Vision International satsar mycket på produktutveckling och målet är att ligga i framkant när det gäller teknik, design och användarvänlighet för produkter för personer med synnedsättning. Framtagningen av läskameran MagniLink Vision skedde i samarbete mellan LVI:s utecklingsavdelning och Myra Industriell Design. Målet var att kombinera skandinavisk design, kreativitet och den senaste tekniken. För att skapa en användarvänlig läskamera har varje detalj arbetats igenom, vilket gör att MagniLink Vision har en harmonisk, elegant och ergonomisk form.

Bild på MagniLink Vision.

"Detta är den bästa produkt vi någonsin tagit fram. Att få en sådan här utmärkelse är ett internationellt erkännande och kan ses som ett direkt resultat av den intensiva satsning på produktutveckling som görs på LVI", säger Henrik Blomdahl, utvecklingschef på LVI

 

Red dot design award har funnits sedan 1955 och är idag världens största och mest framstående design-tävling. Tävlingen delas upp i tre område "red dot award: product design", "red dot award: communication design" och "red dot award: design concept". Förra året kom det in 14 000 tävlingsbidrag från 68 länder.

För mer information se www.red-dot.de 


Läs mer om MagniLink Vision