Gå till huvudinnehåll

MagniLink MacViewer 3.2 – nu ännu bättre!


Bild på delar av en skärm som har MagniLink MacViewer igång.

 

Vår mjukvara MagniLink MacViewer används för att visa bild från ett MagniLink läskamerasystem på en Mac-dator. Mjukvaran styr egenskaper som förstoringsgrad, färger och ljusnivå samt ger användaren möjlighet till många individuella anpassningar för bästa upplevelse. Den nya versionen MagniLink MacViewer 3.2 har ett par nya, mycket smarta funktioner som vi presenterar nedan:

Stöd för nya macOS Monterey

Den nya versionen av MagniLink MacViewer är kompatibel med macOS Monterey, den senaste utgåvan av Apples operativsystem för Mac-datorer.

Samtidig bild från flera kameror

En ny, mycket användbar funktion är att MagniLink MacViewer kan visa bild samtidigt från flera anslutna MagniLink kamerasystem om så önskas. Som användare kan du enkelt dela bilden på olika sätt i mjukvaran så att kamerabilderna visas samtidigt, t.ex. bild från en avståndskamera och en läskamera. Detta kan vara mycket praktiskt för exempelvis en skolelev i klassrummet som vill kunna se (med hjälp av avståndskameran) vad läraren gör framme vid tavlan, och samtidigt se (med hjälp av läskameran) en förstorad bild från sin lärobok.

 

Två bilder som visar en elev i klassrummet som använder MagniLink mjukvara för att på sin skärm samtidigt visa bild från avstånds- och närkamera.


Spara kameraposition och växla bild snabbt

Om man använder motoriserade kameror från vår senaste produktfamilj MagniLink AIR så kan man styra kamerorna direkt från mjukvaran via ikoner, via tangentbordet eller genom att dra med mus-pekaren i kamerabilden. Det går även att spara upp till tre olika kamerapositioner vilket underlättar för exempelvis en elev som snabbt behöver växla mellan olika kamerapostioner. Då kan hen t.ex. gå från att se läraren vid tavlan för att i nästa stund med bara ett knapptryck förflytta kameran till ett sparat läge där den t.ex. tittar på dörren när någon kommer in i klassrummet.

Tillval – OCR/TTS-funktion

Även om det inte är en nyhet så vill vi också framhålla OCR/TTS-funktionen som går att välja till. Med tillvalet TTS är det möjligt att OCR-behandla en text och få den uppläst med hjälp av den inbyggda talsyntesen. Den OCR-behandlade texten kan visas i flera olika bildvisningslägen synkroniserat med tal. Det går att OCR-behandla text från en bild som tas med den anslutna MagniLink kameran och det är möjligt att förstora och navigera i OCR-bilden. Det går också att dra in andra dokument eller klistra in texter rakt in i programmet för att få dem OCR-behandlade och upplästa.

 

Två bilder som visar en skärm med olika bildvisningslägen för OCR-behandlad text.

 

Gratis uppdatering för befintliga användare

MagniLink MacViewer version 3.2 är en gratis uppdatering för de som redan använder MagniLink MacViewer och kan laddas ned från vår hemsida. Om du använder en av våra äldre MagniLink mjukvaror för Mac (MagniLink S Software) så går det att köpa en uppgradering till senaste version av MagniLink MacViewer. 

 

Mer information om MagniLink MacViewer