Gå till huvudinnehåll

MagniLink ChromeViewer 4.1


Grattis till alla MagniLink ChromeViewer-användare!
– Programvaran är förbättrad ytterligare
 

För att förbättra vardagen för er som använder en MagniLink läskamera tillsammans med en Chromebook har vi nu uppdaterat vår mjukvara, MagniLink ChromeViewer 4.1, med ytterligare några smarta funktioner som vi presenterar nedan.

 

 

 

 

Elev som använder programvaran MagniLink ChromeViewer på sin Chromebook.

 

Samtidig bild från flera kameror 

En ny, mycket användbar funktion är att MagniLink ChromeViewer kan visa bild samtidigt från flera anslutna MagniLink kamerasystem om så önskas. Som användare kan du enkelt dela bilden på olika sätt i mjukvaran så att kamerabilderna visas samtidigt, t.ex. bild från en avståndskamera och en läskamera. Detta kan vara mycket praktiskt för exempelvis en skolelev i klassrummet som vill kunna se (med hjälp av avståndskameran) vad läraren gör framme vid tavlan, och samtidigt se (med hjälp av läskameran) en förstorad bild från sin lärobok.
 

Två bilder som visar en elev i klassrummet som använder MagniLink mjukvara för att på sin skärm samtidigt visa bild från avstånds- och närkamera.


Stöd för motoriserade kameror i MagniLink AIR familjen

Om man använder motoriserade kameror från vår senaste produktfamilj MagniLink AIR så kan man styra kamerorna direkt från mjukvaran via ikoner, via tangentbordet eller genom att dra med mus-pekaren i kamerabilden. Det går även att spara upp till tre olika kamerapositioner vilket underlättar för exempelvis en elev som snabbt behöver växla mellan olika kamerapostioner. Då kan hen t.ex. gå från att se läraren vid tavlan för att i nästa stund med bara ett knapptryck förflytta kameran till ett sparat läge där den t.ex. tittar på dörren när någon kommer in i klassrummet.
 

Tillval – förbättrad OCR/TTS-funktion

Med tillvalet TTS är det möjligt att OCR-behandla en text från en bild som tas med den anslutna MagniLink kameran och få den uppläst. Detta ger en mer avslappnad läsning, ökad läshastighet och uthållighet i läsningen. Den OCR-behandlade texten kan visas i flera olika bildvisningslägen synkroniserat med tal och det är möjligt att förstora och navigera i OCR-bilden. ChromeViewer 4.1 har en ny TTS-motor med stöd för ca 25 olika språk och även en förbättrad OCR-bearbetning. 

 

Bild som visar OCR-behandlad text i ChormeViewer. Det finns olika bildvisningslägen som exempelvis ord, rad eller text och just här visas hela texten.

 

Fantastiskt anteckningsverktyg

Även om det inte är en nyhet så vill vi också framhålla det mycket användbara anteckningsverktyget som finns i ChromeViewer. Detta ger möjlighet att rita, skriva, förstora och panorera i bilden. Du kan enkelt välja att navigera mellan olika bilder och det finns flera olika funktioner för att infoga text, rita samt skriva med ”vanlig” penna eller överstrykningspenna i olika färg och storlek. Du kan även spara och öppna bilden som du gjort anteckningar på. Verktyget passar exempelvis utmärkt för att markera i texter eller fylla i formulär eller prov som sedan enkelt kan sparas eller skickas vidare.

 

Bild på anteckningsverktyget i ChromeViewer där man markerat text med gul överstrykningspenna och fyllt i text i dokumentet.

 

Gratis uppdatering för befintliga användare

MagniLink ChromeViewer version 4.1 är en gratis uppdatering för de som redan använder MagniLink ChromeViewer och uppdateras automatiskt för dessa användare. Nya användare hittar mjukvaran i Chrome Web Store där den kan laddas ned. 

 

Länk till Chrome Web Store där MagniLink ChromeViewer 4.1 kan laddas ned.

 

Läs mer om MagniLink ChromeViewer.

 

Produktkompatibilitet för MagniLink ChromeViewer version 4.1
 

  • MagniLink S- och MagniLink Pro-enheter tillverkade från 1 november 2021.
  • MagniLink Zip- och MagniLink Vision Premium-enheter tillverkade från 1 januari 2022.
    - Observera att din MagniLink Zip också måste vara utrustad med tillvalet USB/HDMI-anslutning för att vara kompatibel med datoranslutning.

 

Enheter tillverkade före ovanstående datum kan användas med version 4.1 efter köp av en uppgradering (fabriksuppgradering av hårdvaran)