Gå till huvudinnehåll

LVI presenterar kommande teknikkäpp på Vita käppens dag


 

Idag är det Vita käppens dag och LVI passar på att uppmärksamma detta genom att informera om en kommande teknikkäpp!

Örjan Nordell, själv käppanvändare, presenterar teknikkäppen på en presskonferens på SRF i Växjö idag. Strävan är att skapa marknadens lättaste teknikkäpp när det gäller användning och funktion.

Att gå med teknikkäpp frestar på handled, arm, axel och nacke. Därför utvecklas nu en ny typ av käpp som är både lättare och enklare att hantera. Den har en unik och mycket lätt doppsko, som glider lätt mot marken och är lite större än tidigare, så att risken att fastna minskar.

Den nya käppen blir avsevärt skonsammare att använda än dagens käppar. Det betyder bland annat att man kan växla mellan vänster och höger hand, och därmed få en mera allsidig belastning på kroppen. Man orkar helt enkelt gå längre utan att bli trött. En lätt käpp är också en säkrare käpp, eftersom man kan vara mer avspänd i kroppen och då kan reagera snabbare på oväntade hinder.

Käppen är förvarande svart eftersom den är tillverkad i kolfiber. Den färdiga teknikkäppen kommer att vara vit. Se gärna produktblad nedan för mer information:

 

Produktblad - prototyp LVI teknikkäpp >>

Läs mer om "Den vita käppens dag" på SRFs hemsida >>