Gå till huvudinnehåll

LVI-dagarna 2012 - succé igen!


 

LVI-dagarna arrangerades även detta år på Kosta Boda Art Hotel - mitt i glasriket. Och i likhet med förra året fick vi oerhört positiv respons från våra deltagare, vilket vi är mycket glada för. Förväntningarna var högt ställda efter förra årets succé och i år hade vi rekordmånga anmälda deltagare. Och efter att ha tagit del av utvärderingarna kan vi bara konstatera att vi motsvarade och till och med överträffade förväntningarna på årets arrangemang. Mycket glädjande!
 

Kollage med bland annat bilder på Kosta Boda Art Hotel, deltagare på konferens med mera.


Detta år deltog sammanlagt 94 personer i LVI-dagarna, inklusive föreläsare och personal från LVI. Föreläsarna var mycket inspirerande och det verkar som om deras ämnen innehöll något för alla. Vi lyssnade till följande föreläsningar:

1 Fredrik Ghosh: Ny syn med näthinnetransplantationer
2 Lena Jacobson: Att leva med cerebral synskada - svårigheter och kompensatoriska knep
3 Per Nylén: Synergonomi och belysning vid bildskärmsarbete
4 Carina Libert: Behandling, flöde och patienternas upplevda livskvalitet vid makuladegeneration
5 Karthikeyan Baskaran: Metoder för att förbättra bildkvaliteten i det perifera seendets bästa näthinneplats
6 Christina Zetterlund: Sambandet mellan upplevd ohälsa och muskulära problem vid AMD

LVI visade de senaste produkterna, bland annat MagniLink Vision Split, MagniLink Vision TTS och MagniLink Visus.

Kosta Boda Art Hotel uppskattades precis som förra året av gästerna. Det innehåller 7 avdelningar som har designats av sju olika glaskonstnärer: Anna Ehrner, Bertil Vallien, Göran Wärff, Kjel Engman, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien och Åsa Jungnelius. Överallt finns fantastiska glaskonsverk - och allt är till salu. Utanför hotellet finns glasshoppar och outlet-butiker och det finns även en stor spa-avdelning som några av våra deltagare passade på att utnyttja.

Vi tackar alla deltagare och föreläsare för de fina dagarna vi hade tillsammans! Gå gärna in på vår facebook-sida - http://www.facebook.com/LowVisionInternational - där det bland annat finns fler och större bilder. Passa gärna också på att Gilla LVI när du ändå är där, så får du del av alla nyheter som vi lägger upp på facebook!