Gå till huvudinnehåll

Hjälpmedelsdagen!


Visste du att var sjunde person i Sverige har behov av ett hjälpmedel?

Idag, den 23 september, uppmärksammas nationella hjälpmedelsdagen med syfte att sprida kunskap om hjälpmedel och deras betydelse. Var sjunde person i Sverige har behov av någon form av hjälpmedel för att få vardagen att fungera så bra som möjligt och hjälpmedel ger i många fall ökad livskvalitet och självständighet för såväl användare som närstående.
 

LVI erbjuder synhjälpmedel

LVI Low Vision International grundades 1978 och strävar efter att vara en av världens ledande tillverkare av synhjälpmedel. Vi arbetar för att göra varje dag enklare för personer med synnedsättning. LVI utvecklar, producerar och säljer synhjälpmedel och produkterna som säljs under varumärket MagniLink är framtagna för att vara enkla att använda med höga krav på tillförlitlighet och servicevänlighet. 

 

Utvecklingen av nya produkter sker i nära samarbete med användare och professionell personal inom synrehabiliteringen – på så vis har vi koll på vad som efterfrågas. I det dagliga arbetet sätter vi alltid kundnyttan i fokus och ställer oss frågor som; hur kan den här produkten bidra till en mer oberoende, aktiv och förbättrad vardag för användaren.

 

Rätt synhjäpmedel anpassat efter användarens behov kan vara avgörande för individens möjligheter att klara sin vardag i både hemmet, skolan eller på arbetet. Vi är stolta över att vara med och bidra till att skapa möjligheter till ett aktivt liv för synnedsatta. 

 

Här på vår hemsida under lvi.se/kundreferenser kan du läsa om hur Nathalie, Sofia, Noah och många fler använder olika synhjälpmedel för att underlätta sin vardag. 

 

Tre bilder som visar Nathalie, Sofia och Noah i olika situationer där de använder synhjälpmedel från LVI.

 

Här kan du läsa mer om alla våra synhjälpmedel.