Gå till huvudinnehåll

Fint besök på LVI!


 

I veckan fick vi ett mycket trevligt besök - Holger Engström tittade förbi. Holger var en av dem som deltog i utvecklingen av den allra första läskameran i Sverige, i början 1970-talet. Denna läskamera blev sedan den första i hela Europa som kom att serieproduceras och var också den första produkten i LVIs sortiment, när företaget grundades 1978.

Holger var lite förvånad över att de grundläggande principerna bakom den första läskameran gäller än idag, men imponerades samtidigt av den höga bildkvaliteten på dagens läskameror i MagniLink Vision-serien.

 

Besökte Gunnar Sträng
Holger berättade också en fantastisk historia: När utvecklingsteamet befann sig mitt i utvecklingsarbetet med läskameran i mitten av 70-talet, fick Holger i uppdrag att åka och besöka den dåvarande finansministern, Gunnar Sträng, för att söka utvecklingsbidrag. 

När han kom dit frågade Sträng en av sina rådgivare, som tittat på apparaten, om läskameran verkade vara bra. -Ja, det tror jag, svarade rådgivaren. Då vände sig Gunnar Sträng till Holger och meddelade på stående fot att han beviljade honom ett utvecklingsbidrag på en miljon kronor. Försök med detta idag! :)

 

Erik Bondemark, VD på LVI och Holger Engström
Erik Bondemark, VD på LVI och Holger Engström

Tack, Holger, för ditt besök och din berättelse. Varmt välkommen att besöka oss igen!