Gå till huvudinnehåll

En glimt från LVI-dagarna 2009


 

Årets LVI-dagar gick av stapeln torsdagen den 4:e och fredagen den 5:e september. Under dagarna som hölls i Mat & Drycks trevliga lokaler i centrala Växjö träffades deltagare från hela Sverige för att lyssna på sex stycken inspirerande föreläsningar.

 

Vi fick höra Ulla Kugelberg från S:t Eriks ögonklinik berätta om att nya krav på synen ger ökade astenopiska besvär samt hur olika operationer kan förbättra både nystagmus och skelning, Niklas Rydell från TCO berättade om synergonomi för bildskärmar och Ulla Ek från Stockholms Universitet föreläste om gruppen ”osynliga synskadade”.


Mats Granlund från Hälsohögskolan i Jönköping talade om att delaktighet är en av de viktigaste faktorerna för att människor i alla åldrar skall må bra och fungera, Fatima Pedrosa Domellöf berättade engagerat om muskler och ögonsjukdomar, och sist men inte minst fick vi uppleva Lennart Hjelms underhållande föreläsning kring tankens kraft.


Vi tackar alla våra härliga gäster och föreläsare för två glada dagar och ser redan fram emot nästa år. Gör gärna en notering för det preliminära datumet 9-10 september redan nu!

 

Mats Granlund föreläser.             

Mats Granlund föreläser om delaktighet