Gå till huvudinnehåll

Arbetsplatsanpassning gav Therese fast anställning


 

Therese Svensson arbetar med orderadministration på Forsage Sverige AB, i Sävsjö, som säljer verktyg. Vägen hit har har dock inte varit enkel då Therese liv plötsligt förändrades en dag i april 2016 när hon gick på gymnasiet. Therese berättar:


–  Jag satt i klassrummet och skrev ett prov när jag plötsligt fick extremt ont i huvudet och ögonen, samtidigt som jag förlorade synen.

 

Sedan dess har Therese en kraftig synnedsättning och ser minimalt. Att anpassa sig till sitt nya liv och hitta ett arbete har inte varit lätt. Therese har på olika sätt fått hjälp av Arbetsförmedlingen, bland annat med att fixa praktikplats, analys av arbetsplatsen och vilka anpassningar och synhjälpmedel som Therese behöver för att utföra sitt arbete. Det har gått bra för Therese och sedan augusti arbetar hon halvtid på Forsage där hon nu har fast anställning!

 

Två bilder. På den vänstra ser vi Therese från sidan när hon sitter och arbetar vid sin 32 tums skärm med läskameran jämte sig. De högra bilden är tagen uppifrån så man ser hela arbetsstationen.

 

LVI Low Vision International har hjälpt till med leverans och installation av de synhjälpmedel som Therese använder. Hon har även fått utbildning i hur de fungerar så hon känner sig trygg med de hjälpmedel hon har. 

 

– Jag är nöjd med de synhjälpmedel jag har och samarbetet med både LVI och Arbetsförmedlingen har fungerat mycket bra. 

 

Läs hela artikeln om Therese

Läs mer om hur LVI kan hjälpa till med arbetsplatsanpassningar 

Läs mer om läskameran MagniLink Vision