Gå till huvudinnehåll

Välkommen till LVI-dagarna 19-20 september!


Även i år träffas vi för att ta del av intressanta föreläsningar, umgås med branschkollegor och njuta av god mat och atmosfär på PM Hotel i Växjö
 

Välkommen till årets upplaga av LVI-dagarna! LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse som ger en bra start på hösten.

 

Vi håller som bäst på att slutföra årets program och har i dagsläget fem utav sex föreläsare klara:

Lena Jacobson, docent och barnögonläkare på Institutionen för klinisk neurovetenskap på Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Institutet. Lena kommer att föreläsa om den retinala gangliecellsmorfologin som identifierar barn med cerebral synskada (CVI) till följd av och skada på de retro-genikulära synbanorna/synkortex samt om OCT som är ett viktigt diagnostiskt verktyg vid utredning av barn med syndysfunktion. OCT-resultatet kan förutsäga synfältsfunktionen.

Johanna Svenningsson, frilansande skribent och inspiratör. Johanna som själv har CVI kommer att berätta hur det är att leva med synnedsättning. Hon kommer bland annat att ta upp frågor som: Vad innebär det att ha CVI? Vilka utmaningar kan en person som har CVI möta i skolan och i arbetslivet? Hur påverkas det sociala livet? 

Maria Thereza Perez, universitetslektor och ögonforskare vid avdelningen för oftalmologi vid Lunds universitet. Maria Thereza kommer att föreläsa om den senaste forskningen kring näthinneinplantat och hur man med hjälp av nanoteknik kan bromsa nervcellsdöden i näthinnan.

Jan Johansson, optiker vid rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken i Stockholm. Jan kommer att föreläsa om synsystemet och dess funktioner samt hur dessa kan påverkas vid traumatiska hjärnskador.

Mattias Ehn, psykolog och doktorand vid dövblindteamet i Stockholms län samt audiologiskt forskningscenter i Region Örebro län. Mattias kommer berätta om två studier som han arbetar med där han studerar vilka livsstrategier personer med Ushers syndrom använder för att hantera dövblindspecifika utmaningar i livet samt hur dessa personer arbetar för att kunna stanna kvar i arbetslivet. 

Mer information och anmälningsformulär finns på lvi.se/lvi-dagarna-2019, på denna sida kommer vi även lägga upp det kompletta programmet när det är helt klart. Passa på att anmäla dig så snart som möjligt! Antalet platser är begränsat. 

Anmäler du dig före 14 juni så får du dessutom rabatt. Flera alternativ för din medverkan finns att välja på. För att din anmälan ska komma fram via formuläret måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren. Välkommen!