Gå till huvudinnehåll

Vad tycker våra medarbetare om vår arbetsplats? Och vilken var deras väg till anställning på LVI? 

 

Vi pratade med Max, som började sin karriär på LVI med ett sommarjobb. 

 

En leende Max med randig skjorta står framför LVIs långa bord..

 

Vem är Max?

-Just nu är jag är en snart nyexaminerad elektroingenjör på 27 år. Efter att ha varit på ”vift” i Stockholm och Lund för jobb och studier i sammanlagt 5 år har jag nu äntligen flyttat hem igen till härliga Växjö där jag bor tillsammans med min fru och vår nyfödda dotter. Genom musikstudier i Stockholm fann jag mitt kall till elektrotekniken och påbörjade därefter min utbildning till ingenjör vid Lunds Universitet.

 

Hur såg din väg till vårt företag ut?

-Det började med ett sommarjobb på produktionsavdelningen för några år sedan. När jag var här fick jag upp ögonen för utvecklingsavdelningen och kort sagt blev detta en inkörsport till att skriva mitt examensarbete hos LVI. Medan jag som bäst arbetade med detta blev en tjänst ledig och jag blev erbjuden denna. Nu är jag anställd som elektroingenjör på LVI – en riktig drömtjänst!

 

Hur skulle du beskriva din roll?

-Som elektroingenjör är mitt huvudansvar att designa de kretskort som sitter i våra produkter. Emellanåt är jag allt-i-allo vad gäller elektroniken på företaget – om man exempelvis vill bygga en testrigg, löda kablage, eller har råkat släppa ut den magiska röken ur en elpryl så kan man vända sig till mig!

 

Hur upplever du LVI som företag?

-Mitt intryck av LVI är att det är ett presterande, nyfiket och välkomnande företag som inte tvekar att anta nya utmaningar. Som ingenjör är det otroligt spännande att se all den nyutveckling som sker på företaget.

 

Hur är arbetsklimatet?

-Jag började här som sommarjobbare i produktionsavdelningen och kände redan då av den goda stämning och laganda som genomsyrar verksamheten och personalen. Jag upplever en prestigelöshet kollegor emellan, vilket välkomnar de många frågor som kan dyka upp under en arbetsdag.

 

Har du några tips eller rekommendationer till studenter och andra som söker jobb och som landat på den här sidan?

-Tveka inte att höra av dig! Att skapa direktkontakt med företag är nyttigt och kan göras närsomhelst. Oavsett hur din eller företagets situation ser ut så kan man alltid slänga iväg ett mail eller ett gammalt hederligt telefonsamtal för att undersöka möjlighet till studiebesök, lediga tjänster, sommarjobb, etc.