LVI-dagarna 29 - 30 september 2022 (OBS: sista anmälningsdatum 19 augusti!)

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse att se fram emot!

 

Kollage av bilder, bland annat foto av Växjö Konserthus, bild på människor i föreläsningssal samt bild på god mat.


I år har vi valt en större och luftigare konferenslokal som ligger i Växjö Konserthus. Det är även här vi börjar med lunch på torsdagen. Nytt är även att vi i första hand bor på Elite Park Hotel som ligger i anslutning till Växjö Konserthus. Om rummen inte räcker till kan de först anmälda få unika rum på PM & Vänner Hotel (ca tre minuters promenad från Konserthuset) där vi, liksom tidigare år, även intar vår bankett med trerätters middag på torsdags-kvällen. Välkommen med din anmälan! 

 

Anmälan görs i formuläret längre ner på denna sida. Är det något du undrar över så kan du kontakta oss på lvidagarna@lvi.se.

 

Klicka här för att se programmet för LVI-dagarna 2022


Årets föreläsningar

 

 • Ökar närsynthet hos barn i Sverige?Tomas Bromedicine doktor och forskare inom oftalmologi vid Lunds universitet och ögonläkare vid Höglandssjukhuset Eksjö. Tomas kommer att berätta om sin forskning kring glasögonförskrivning för myopi (närsynthet) hos barn i Sverige och dess bakomliggande faktorer.

 

 • Utveckling av ny diagnostik och ny behandling av ärftliga ögonsjukdomar?Sten Andréasson, senior professor och överläkare inom oftalmologi vid Lunds universitet. Ärftliga näthinnesjukdomar är idag den vanligaste orsaken till grav synskada hos personer i arbetsför ålder i Sverige och vi saknar idag möjlighet att behandla dessa ögonsjukdomar. Sten kommer att föreläsa om sin forskning inom området och påtala vikten av tidig diagnostik både hos vuxna och barn samt berätta om planerade terapier av dessa sjukdomar. Vid specialmottagningen SUS/Lund undersöks patienter från stora delar av landet samt en del från andra länder.

 

 • Att följa sina drömmar
  Mirjana Krisanovic, bergsbestigare och filmskapande skådespelare och dansare, samt inspiratör som varit blind sedan 10 års ålder. 2017 var Mirjana en av finalisterna i den internationella tävlingen om mest inspirerande blinda person, 2018 vann hon en andra plats i Talarforums tävling om bästa talare och 2019 vann hon silver i World championships of performing arts i LA. Hon har även delat ut pris och hållit inspirationstal på Guldbaggegalan. Mirjana kommer bland annat att prata om sin positiva attityd till utmaningar och hur hon följer sina drömmar på ett djärvt och lösningsfokuserat sätt.

  Mirjana har en blogg på sociala medier (Instagram/Facebook) som heter Mirjana´s adventures, där hon inspirerar människor att följa sina drömmar och tänka positivt genom utmaningar. Mirjana har även producerat en film om hur det är att leva som blind och hur hon löser utmaningar i vardagen. Se den på Youtube – Beyond my blindness documentary about Mirjana Krisanovic.

 

 • Hur man upptäcker glaukom och glaukomprogress - på riktigt
  HannaMaria Öhnell, läkare inom oftalmologi vid Skånes universitetssjukhus som har disputerat med avhandlingen ”Progression in glaucoma” vid Lunds universitet. HannaMaria kommer att föreläsa om glaukom och sin forskning som syftar till att förbättra och effektivisera det kliniska arbetssättet vid handläggning av patienter med glaukom och att minska glaukominducerat synhandikapp. Vid glaukom märker du oftast inte att du drabbats av sjukdomen förrän sent i förloppet, men det finns flera olika metoder att mäta och upptäcka även tidiga skador. För att bevara synfunktion och livskvalitet är det därför nödvändigt att veta vilka metoder som korrekt kan identifiera sjukdomen och hur man ska använda tillgängliga resurser under den livslånga uppföljningen efter diagnos till denna stora patientgrupp.

 

 • Hur ska vi tänka kring belysning och vilka lösningar kan vi rekommendera? Vad händer när vi anstränger våra ögon för att se tydligt?Hillevi Hemphälä, universitetslektor vid LTH/Lunds universitet. I sin föreläsning kommer Hillevi ta upp frågorna: Hur ska vi utforma belysningen för att det ska fungera så bra som möjligt? Vilka lösningar kan vi rekommendera? Vad händer när vi anstränger våra ögon för att kunna se tydligt?

 

 • Broms mot blindhet – stamcellsbehandling mot torr makuladegeneration (åldersblindhet)
  Hammurabi Bartuma, specialistläkare inom oftalmologi vid Kristianstad Ögonklinik och postdoktor vid Karolinska Institutet. Hammurabi kommer att berätta om forskning angående torr makuladegeneration eller det som brukar kallas åldersförändringar i gula fläcken som är en vanlig orsak till svår och idag obotlig synnedsättning. I forskningsprojektet används stamceller för att försöka framställa och ersätta de näthinneceller som förlorats vid makuladegeneration. Förhoppningen är att cellerna ska kunna användas för att behandla makuladegeneration där det idag saknas effektiv behandling.  


Kommunikationer

Till Växjö tar du dig med flyg eller tåg (eller bil/buss för dig som bor närmare). Från flygplatsen tar du dig enklast till centrum med lokalbuss nummer 4. Se Länstrafiken Kronobergs webbplats, med uppdaterad information om avgångar (Hållplats Smaland Airport, respektive Växjö station). Från stationen är det en kort promenad till Växjö Konserthus, Elite Park Hotel samt PM & Vänner Hotel.


Pris och anmälan 2022

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, senast fredagen den 19 augusti.  Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Kontakta LVI om detta blir aktuellt.

Det finns flera alternativ - välj ett av följande:
 

 1. Delta i hela konferensen, inklusive övernattning
  Pris 3 795 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider)
 2. Delta i hela konferensen exklusive övernattning
  Pris 2 595 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider förutom frukost på fredagen)
 3. Delta endast på torsdagen, inklusive middag
  Pris 1 795 kr exkl moms (inkluderar lunch, fika och 3-rätters middag) 
 4. Delta endast på torsdagen, exklusive middag
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)
 5. Delta endast på fredagen
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika, ej frukost)  

 

               

 

 

Anmälningsformulär (ett formulär/deltagare)

 

Om du inte får svar via e-post inom tre arbetsdagar, vänligen kontakta oss. Under semesterperioden v 27-32 kan vårt svar dröja något ytterligare.

 

Namn*:

Fakturaadress (box eller gatunamn, postnr, ort)*:

Jag önskar delta i programmet enligt följande:

Delta i hela konferensen, inklusive övernattning och samtliga måltider

Delta i hela konferensen exklusive övernattning, inklusive alla måltider utom frukost på fredagen

 Delta endast under torsdagen, inklusive middag.

 Delta endast under torsdagen, exklusive middag.

 Delta endast under fredagen

För dig som valt övernattning. Välj typ av rum:

 Enkelrum 

 Dubbelrum - Rum delas med  (ger 400 kr rabatt/deltagare)

Måltider

Särskilda önskemål angående kost?  Nej  Ja

Samtycke

Genom att fylla i och skicka in detta formulär ger du ditt samtycke till att lämnade uppgifter får lagras och behandlas av LVI Low Vision International. Lämnade uppgifter behandlas för att vi ska kunna ge dig relevant information om LVI-dagarna. Uppgifterna lagras som längst i 14 månader. 

 Jag har tagit del av informationen och ger mitt samtycke till behandlingen och lagringen av mina personuppgifter.

 

*Markerade uppgifter är obligatoriska.

För att din anmälan ska komma fram måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren.

 

Om du inte får svar via e-post inom tre dagar, vänligen kontakta oss.