Gå till huvudinnehåll

LVI-dagarna 2019, 19-20 september

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse som ger en bra start på hösten.

 

Även i år träffas vi på välrenommerade PM & Vänner Hotel i Växjö, som tidigare år har varit mycket uppskattat för den fantastiska maten och de fina hotellrummen.

 

Klicka här för att ta del av årets program  
 

Föredragshållare och ämnen:

 

Mattias Ehn, psykolog vid dövblindteamet i Stockholms län och doktorand vid Audiologiskt forskningscenter, Region Örebro län och Örebro Universitet. Mattias kommer att föreläsa om arbetsliv och hälsa hos personer med Ushers syndrom samt om livsstrategier för att hantera dövblindspecifika utmaningar i livet.

 

Jan Johansson, leg optiker vid Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken i Stockholm samt leg optiker och universitetsadjunkt på Karolinska Institutet. Jan kommer att föreläsa om hur synsystemet och dess funktioner kan påverkas vid förvärvade hjärnskador.

Maria Thereza Perez, universitetslektor och ögonforskare vid avdelningen för oftalmologi vid Lunds universitet. Maria Thereza kommer att föreläsa om forskningen kring näthinneinplantat och hur man med hjälp av nanoteknik kan bromsa nervcellsdöden i näthinnan.

 

Lena Jacobson, barnögonläkare, docent vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet. Lena kommer att föreläsa om den retinala gangliecellsmorfologin som identifierar barn med cerebral synskada (CVI) till följd av och skada på de retro-genikulära synbanorna/synkortex samt om OCT som är ett viktigt diagnostiskt verktyg vid utredning av barn med syndysfunktion. OCT-resultatet kan förutsäga synfältsfunktionen.


Johanna Svenningsson, frilansande skribent och inspiratör. Johanna kommer att berätta hur det är att leva med CVI utifrån sina egna erfarenheter. Hon kommer bland annat ta upp olika utmaningar som uppstått i skolan på grund av hennes CVI samt hur arbetslivet varit, om utmaningarna med hushållsarbete, och hur hon gör när hon ska ta sig fram i trafiken. 

 

Amardeep Singh, specialistläkare vid avdelningen för oftalmologi vid Skånes universitetssjukhus. Amardeep kommer att föreläsa om Charles Bonnet syndrom som är ett tillstånd som innefattar komplexa synhallucinationer hos mentalt och kognitivt friska personer som är medvetna om att hallucinationerna inte är verkliga. Det anslås att tillståndet är relativt vanligt och uppträder hos ca 10% av personer med synnedsättning, men detta är sannolikt underrapporterat. Det är viktigt att känna till och upptäcka tillståndet eftersom konservativ behandling ofta kan hjälpa till att minska den oro som en stor del av dessa personer besväras av.

 

Konferenshotellet - en upplevelse i särklass

PM Hotel är beläget centralt i Växjö. Hotellet är byggt av den ansedda och internationellt kända restaurangen
PM & Vänner. Hotellet invigdes 2013 och har 74 unika rum som följer filosofin om bästa möjliga materialval och avspeglar den mångfald som finns i regionen.

 

Då konferenslokalen tar max 100 personer är antalet deltagare begränsat. Vill du bli garanterad en plats är det bra att anmäla sig så tidigt som möjligt. Vi tillämpar även först till kvarn-principen för boendet, där de som anmält sig först tilldelas de mer exklusiva rummen och skulle intresset vara så pass stort att de 74 rummen inte räcker till har vi även samarbete med andra hotell på bara några minuters gångavstånd från PM Hotel. 

 

Kommunikationer

Till Växjö tar du dig med flyg eller tåg (eller bil/buss för dig som bor närmare). Från flygplatsen tar du dig enklast till centrum med lokalbuss nummer 4. Se Länstrafiken Kronobergs webbplats, med uppdaterad information om avgångar (Hållplats Smaland Airport, respektive Resecentrum). Från Resecentrum är det en kort promenad till hotellet, som ligger endast två kvarter bort.


Pris och anmälan 2019

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, senast den 23 augustiAnmäler du dig före 14 juni, erhåller du 200 kr rabatt för alternativ 1 och 2 nedan och 100 kr rabatt för alternativ 3-5. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Kontakta oss om detta blir aktuellt.

 

Det finns flera alternativ - välj ett av följande:
 

 1. Delta i hela konferensen, inklusive övernattning
  Pris 3 395 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider under ett dygn)
 2. Delta i hela konferensen exklusive övernattning
  Pris 2 495 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider förutom frukost på fredagen)
 3. Delta endast på torsdagen, inklusive middag
  Pris 1 595 kr exkl moms (inkluderar lunch, fika och 3-rätters middag) 
 4. Delta endast på torsdagen, exklusive middag
  Pris 1 095 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)
 5. Delta endast på fredagen
  Pris 1 095 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)  
Länk till PM & Vänner 
Länstrafiken Kronobergs webbplats  (för busstidtabell Smaland Airport/Resecentrum)

 

Linnéuniversitetets logotype.        LVIs logotype            

 

 

Anmälningsformulär (ett formulär/deltagare)

 

Om du inte får svar via e-post inom tre arbetsdagar, vänligen kontakta oss.

 

Namn*:
Fakturaadress (box eller gatunamn, postnr, ort)*:
Jag önskar delta i programmet enligt följande:
Delta i hela konferensen, inklusive övernattning och samtliga måltider
Delta i hela konferensen exklusive övernattning, inklusive alla måltider utom frukost på fredagen
 Delta endast under torsdagen, inklusive middag.
 Delta endast under torsdagen, exklusive middag.
 Delta endast under fredagen
För dig som valt övernattning. Välj typ av rum:
 Enkelrum 
 Dubbelrum - Rum delas med  (ger 300 kr rabatt/deltagare)

Måltider

Särskilda önskemål angående kost?  Nej  Ja

Samtycke

Genom att fylla i och skicka in detta formulär ger du ditt samtycke till att lämnade uppgifter får lagras och behandlas av LVI Low Vision International. Lämnade uppgifter behandlas för att vi ska kunna ge dig relevant information om LVI-dagarna. Uppgifterna lagras som längst i 14 månader. 
 Jag har tagit del av informationen och ger mitt samtycke till behandlingen och lagringen av mina personuppgifter.
 
*Markerade uppgifter är obligatoriska.
För att din anmälan ska komma fram måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren.

 

Om du inte får svar via e-post inom tre dagar, vänligen kontakta oss.