Gå till huvudinnehåll

LVI-dagarna 2018, 13-14 september

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse som ger en bra start på hösten.

 

Här hittar du hela programmet med hålltider och föreläsare.

 

Även i år träffas vi på välrenommerade PM & Vänner Hotel i Växjö, som tidigare år har varit mycket uppskattat för den fantastiska maten och de fina hotellrummen. 
 

I år kommer vi ha följande föreläsare på plats:

 

Claes Möller, professor och överläkare på Audiologiskt Forskarcentrum på Universitetssjukhuset i Örebro. Claes kommer att föreläsa om dövblindhet orsakat av Ushers syndrom och vikten av en tidig diagnos för rätt behandling och rehabilitering.

 

David Johansson, ljusdesigner på WSP. David kommer att berätta hur man ska tänka vid ljussättning och då speciellt med tanke på personer med synnedsättning.

 

Ulrika Kjellström, överläkare oftalmologi vid Skånes Universitetssjukhus. Ulrikas föreläsning kommer handla om den genetiska åkomman Stargardts sjukdom som leder till snabb försämring av synskärpan hos barn. Ulrika besvarar frågor kring hur man ställer diagnosen och hur framtiden ser ut beträffande prognos och eventuell behandling.

 

Tony Pansell, universitetslektor, optiker och docent på Karolinska Institutet. Tony kommer att hålla en föreläsning om fotofobi (ljuskänslighet) och vilka diagnoser vi sammankopplar med detta samt vilka typer av ljuskänslighet som existerar och mekanismerna kring hur ljus kan göra ont.

 

Karl-Johan Hellgren, överläkare och ögonläkare vid Ögonkliniken Centralsjukhuset i Karlstad. Karl-Johan kommer att föreläsa kring synnedsättning kopplad till diabetes och undersökningsmetoder som möjliggör tidig upptäckt av förändrad synförmåga hos patienter med diabetes.  

 

Sofia Thoresdotter, musikterapeut och författare. Sofia kommer att bjuda på en föreläsning kring bemötande, olikhet och värderingar utifrån sin egen erfarenhet av att leva med grav synnedsättning.

 

Konferenshotellet - en upplevelse i särklass

PM Hotel är beläget centralt i Växjö. Hotellet är byggt av den ansedda och internationellt kända restaurangen
PM & Vänner. Hotellet invigdes 2013 och har 74 unika rum som följer filosofin om bästa möjliga materialval och avspeglar den mångfald som finns i regionen.

 

Vi tillämpar först till kvarn-principen, där de som anmält sig först tilldelas de mer exklusiva rummen och skulle intresset vara så pass stort att de 74 rummen inte räcker till har vi även samarbete med andra hotell på bara några minuters gångavstånd från PM Hotel. 

 

Kommunikationer

Till Växjö tar du dig med flyg eller tåg (eller bil/buss för dig som bor närmare). Från flygplatsen tar du dig enklast till centrum med lokalbuss nummer 4. Se Länstrafiken Kronobergs webbplats, med uppdaterad information om avgångar (Hållplats Smaland Airport, respektive Resecentrum). Från Resecentrum är det en kort promenad till hotellet, som ligger endast två kvarter bort.


Pris och anmälan 2018

Det finns flera alternativ - välj ett av följande:
 

 1. Delta i hela konferensen, inklusive övernattning
  Pris 3 295 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider under ett dygn)
 2. Delta i hela konferensen exklusive övernattning
  Pris 2 395 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider förutom frukost på fredagen)
 3. Delta endast på torsdagen, inklusive middag
  Pris 1 495 kr exkl moms (inkluderar lunch, fika och 3-rätters middag) 
 4. Delta endast på torsdagen, exklusive middag
  Pris 1 095 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)
 5. Delta endast på fredagen
  Pris 1 095 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)  

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, senast den 16 augustiAnmäler du dig före 9 juni, erhåller du 200 kr rabatt för alternativ 1 och 2 ovan och 100 kr rabatt för alternativ 3-5. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Kontakta oss om detta blir aktuellt.

Länk till PM & Vänner 
Länstrafiken Kronobergs webbplats  (för busstidtabell Smaland Airport/Resecentrum)

 

Bild på Linnéuniversitets logotyp.          Bild på LVI Low Vision Internationals logotyp.  

 

 

Anmälningsformulär (ett formulär/deltagare)

 

Namn*:
Fakturaadress (box eller gatunamn, postnr, ort)*:
Jag önskar delta i programmet enligt följande:
Delta i hela konferensen, inklusive övernattning och samtliga måltider
Delta i hela konferensen exklusive övernattning, inklusive alla måltider utom frukost på fredagen
 Delta endast under torsdagen, inklusive middag.
 Delta endast under torsdagen, exklusive middag.
 Delta endast under fredagen
För dig som valt övernattning. Välj typ av rum:
 Enkelrum 
 Dubbelrum - Rum delas med  (ger 300 kr rabatt/deltagare)

Måltider

Särskilda önskemål angående kost?  Nej  Ja

Samtycke

Genom att fylla i och skicka in detta formulär ger du ditt samtycke till att lämnade uppgifter får lagras och behandlas av LVI Low Vision International. Lämnade uppgifter behandlas för att vi ska kunna ge dig relevant information om LVI-dagarna. Uppgifterna lagras som längst i 14 månader. 
 Jag har tagit del av informationen och ger mitt samtycke till behandlingen och lagringen av mina personuppgifter.
 
*Markerade uppgifter är obligatoriska.
För att din anmälan ska komma fram måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren.

 

Om du inte får svar via e-post inom tre dagar, vänligen kontakta oss.