LVI-dagarna 2020, 1-2 oktober

 

LVI-dagarna är en väletablerad mötesplats för alla som är verksamma inom synbranschen och syftar till att inspirera deltagarna med spännande och intressanta föreläsningar. Här finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med branschkollegor från hela landet och tillsammans njuter vi av god mat i inspirerande miljö - en nyttig och samtidigt trevlig upplevelse att se fram emot!

 

Även i år bor vi samt intar vår 3-rättersmeny på torsdagskvällen på välrenommerade PM & Vänner Hotel i Växjö, som tidigare år har varit mycket uppskattat för den fantastiska maten och de fina hotellrummen.

 

Nytt för i år är att vi valt att boka in oss på en större konferenslokal så att fler som vill delta ska få möjlighet tilll det. I år har vi en konferenslokal som tar drygt 100 personer och som ligger i Växjö Konserthus, ca tre minuters promenad från PM & Vänner. Det är även här vi börjar med lunch på torsdagen. De som anmäler sig efter att alla hotellrummen på PM & Vänner blivit uppbokade får bo på Elite Park Hotell som ligger i anslutning till Växjö Konserthus.

 

Klicka här för att se programmet för LVI-dagarna 2020


Årets föreläsningar

 

Fatima Pedrosa Domellöf, professor i ögonsjukdomar, enheten för oftalmiatrik vid Institutionen för klinisk vetenskap vid Umeå universitet och överläkare vid Norrlands universitetssjukhus. Fatima kommer att berätta om forskningen kring aniridi som är en svår form av missbildning som orsakas av defekter i PAX6 genen. Diagnos ställs redan tidigt i barndomen men det är först i tonåren som svåra problem uppstår vad gäller hornhinnan, med plågsam sårbildning och nedsatt syn. Målet med forskningen är att hitta sätt att påverka hornhinnan så att sårbildningen inte uppstår, synen bevaras och därmed skapa höjd livskvalitet för de som drabbas av aniridi.

HannaMaria Öhnell, läkare inom oftalmologi vid Skånes universitetssjukhus och doktorand vid Lunds universitet. HannaMaria kommer att föreläsa om glaukom och sin forskning som syftar till att förbättra och effektivisera det kliniska arbetssättet vid handläggning av patienter med glaukom och för att minska glaukominducerat synhandikapp. Vid glukom märker du oftast inte att du drabbats av sjukdomen förrän sent i förloppet, men det finns flera olika metoder att mäta och upptäcka även tidiga skador. För att bevara synfunktion och livskvalitet är det därför nödvändigt att veta vilka metoder som korrekt kan identifiera sjukdomen och hur man ska använda tillgängliga resurser under den livslånga uppföljningen efter diagnos till denna stora patientgrupp.

Mirjana Krisanovic, äventyrare och filmskapande skådespelare och dansare, samt inspiratör som varit blind sedan 10 års ålder. 2017 var Mirjana en av finalisterna i den internationella tävlingen om mest inspirerande blinda person och 2018 vann hon en andra plats i Talarforums tävling om bästa talare. Mirjana kommer bland annat att prata om sin positiva attityd till utmaningar och hur hon följer sina drömmar på ett djärvt och lösningsfokuserat sätt.

 

Liselott Ljunggren, rådgivare inom verksamhetsområdet Specialpedagogiskt stöd vid Specialpedagogiska Skolmyndigheten. Liselott kommer att föreläsa kring ämnet på sin masteruppsats där hon undersökt frågan: Vilka möjligheter har elever med måttlig synnedsättning att lära självständigt och tillsammans med andra med hjälp av hjälpmedel och digitala verktyg? I studien har Liselott undersökt hur elever med måttlig synnedsättning i skolår 1-5 använder assisterande teknik, det vill säga hjälpmedel och digitala verktyg, som stöd i lärsituationen. Fokus har legat på aktiviteterna i klassrummet och hur lärare arbetar med att utveckla sin undervisningspraktik med assisterande teknik. 

Hillevi Hemphälä, biträdande universitetslektor vid avdelningen för Ergonomi och Aerosolteknologi vid Lunds Universitet. I sin föreläsning kommer Hillevi ta upp frågorna: Hur ska vi utforma belysningen för att det ska fungera så bra som möjligt? Vilka lösningar kan vi rekommendera? Vad händer när vi anstränger våra ögon för att kunna se tydligt?

 

Tomas Bro, medicine doktor och forskare inom oftalmologi vid Lunds universitet och ögonläkare vid Höglandssjukhuset Eksjö. Tomas kommer att berätta om sin forskning kring den kraftiga ökningen av glasögonförskrivning för myopi (närsynthet) hos barn i Sverige och dess bakomliggande faktorer. 

 

Kommunikationer

Till Växjö tar du dig med flyg eller tåg (eller bil/buss för dig som bor närmare). Från flygplatsen tar du dig enklast till centrum med lokalbuss nummer 4. Se Länstrafiken Kronobergs webbplats, med uppdaterad information om avgångar (Hållplats Smaland Airport, respektive Resecentrum). Från Resecentrum där även tågstationen är belägen är det en kort promenad till Växjö Konserthus där vi konfererar samt till hotellet PM & Vänner Hotel.


Pris och anmälan 2020

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, senast fredagen den 28 augustiAnmäler du dig före 18 juni, erhåller du 200 kr rabatt för alternativ 1 och 2 nedan och 100 kr rabatt för alternativ 3-5.

På grund av rådande pandemi, som gör det svårt att planera inför framtiden, har vi valt att inte göra anmälan bindande. I mitten av augusti behöver vi dock veta ifall du som anmält dig fortfarande planerar att åka på konferensen eller inte. Då kommer vi att kontakta samtliga anmälda för att se om intresset kvarstår och därefter blir anmälan bindande. Vi följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer och återkommer med uppdaterad information i god tid till dig som anmält dig om situationen blir en sådan att vi tvingas ställa in konferensen.

 

Det finns flera alternativ - välj ett av följande:
 

 1. Delta i hela konferensen, inklusive övernattning
  Pris 3 495 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider under ett dygn)
 2. Delta i hela konferensen exklusive övernattning
  Pris 2 595 kr exkl moms (inkluderar samtliga måltider förutom frukost på fredagen)
 3. Delta endast på torsdagen, inklusive middag
  Pris 1 695 kr exkl moms (inkluderar lunch, fika och 3-rätters middag) 
 4. Delta endast på torsdagen, exklusive middag
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)
 5. Delta endast på fredagen
  Pris 1 195 kr exkl moms (inkluderar lunch och fika)  

 

               

 

 

Anmälningsformulär (ett formulär/deltagare)

 

Om du inte får svar via e-post inom tre arbetsdagar, vänligen kontakta oss.

 

Namn*:

Fakturaadress (box eller gatunamn, postnr, ort)*:

Jag önskar delta i programmet enligt följande:

Delta i hela konferensen, inklusive övernattning och samtliga måltider

Delta i hela konferensen exklusive övernattning, inklusive alla måltider utom frukost på fredagen

 Delta endast under torsdagen, inklusive middag.

 Delta endast under torsdagen, exklusive middag.

 Delta endast under fredagen

För dig som valt övernattning. Välj typ av rum:

 Enkelrum 

 Dubbelrum - Rum delas med  (ger 400 kr rabatt/deltagare)

Måltider

Särskilda önskemål angående kost?  Nej  Ja

Samtycke

Genom att fylla i och skicka in detta formulär ger du ditt samtycke till att lämnade uppgifter får lagras och behandlas av LVI Low Vision International. Lämnade uppgifter behandlas för att vi ska kunna ge dig relevant information om LVI-dagarna. Uppgifterna lagras som längst i 14 månader. 

 Jag har tagit del av informationen och ger mitt samtycke till behandlingen och lagringen av mina personuppgifter.

 

*Markerade uppgifter är obligatoriska.

För att din anmälan ska komma fram måste du ha JavaScript aktiverat i webbläsaren.

 

Om du inte får svar via e-post inom tre dagar, vänligen kontakta oss.