Gå till huvudinnehåll

Göran – flitig Cirrusanvändare

Göran Eriksson i Gävle är synskadad och använder sig dagligen av teknikkäppen Cirrus för att underlätta att röra sig utomhus i okända miljöer. Vid en jämförelse av Cirrus med andra käppar säger Göran:

 

– Vikten och hållbarheten är bättre hos Cirrus, framför allt gällande doppskon. Jag är inne på mitt 6:e år som käppanvändare och med tidigare käppmodeller bytte jag doppsko ungefär var tredje vecka. Nu har jag haft Cirrus i snart 16 månader och inte behövt byta doppsko en enda gång och tror att den håller minst lika länge till. Anser mig dessutom inte vara en snäll användare, utan både knackar och sveper intensivt med käppen och går cirka 6-10 km dagligen.

 

Göran berättar vidare:

 

– Den största nyttan för mig har varit hållbarheten och vikten. Dessutom ljudet i doppskon eftersom jag använder mig av ekolokalisering. Det är exempelvis lättare att upptäcka parkerade bilar på grund av det skarpare ljudet. För min del så upplever jag Cirrus som perfekt!

 

Läs mer om Cirrus.

En bild på nedre delen av teknikkäppen Cirrus inklusive doppskon. En annan bild där man ser benen på en användare som är ute och går med käppen.